Jag ber om tålamod.

Jag ser en värld som ibland inte ser mig tillbaks. En värld som med jäktade andetag springer rätt mot en stenhård betongväg. En värld som inte uppmärksammar sina små hjärtan som faktiskt vill att planeten ska vara en ömt litet klot fyllt av saker som faktiskt värmer.

Jag är inte kristen, inte muslim, inte hindu men jag är troende och jag känner ibland för att be, rätt så ofta ber jag. För närvarande finns det ingen tro som jag kan vända mitt hjärta till men det innebär inte att jag inte tror. Jag sätter blint min tilltro till att det finns en kraft som samlar ihop oss som rosor i cellofan. Jag har fått äran att känna 400 människor vävas in i mig, hur vi alla blir en enda kropp som skrattar, gråter och pulserar. Jag vet exat vad det innebär att känna den underbara känslan av igenkänning, då man sträcker upp sin hand och berättar en hemlighet som alla redan vet, för att de har samma mysterium inom sig själva.

Jag ber om tålamod. Det är nog det enda jag ber om, att vi ska ha tålamod med varandra. Att svälja stoltheten. Att sätta oss själva lite mer bakom och låta andra äta några mil. Att anförtro jobbet till andra och vila i att det kommer utföras. Vila upp oss så att vi kan ta över och älska tillbaks. Jag vill att vi börjar lite på varandra. Ställa oss bakom och falla in i varandras famnar för den instinktiva känslan kommer vara att fånga upp, på samma sätt som stridsvagnsföraren inte körde över mannen på Himmelska fridens torg. Jag vill att vi alla ställer oss i vägen och håller upp vår längtan efter gemenskap, håller upp det som en sköld och ett välkomnande. Håller det som små glittriga brev av begriplighet och posta dem i de mest förvirrade fack. Ger möjlighet att vända och kanske inse, att vi alla är lika.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s